Branný závod

pro školy

Battlefield

Branný závod

pro školy

Legie

 

Oheň(bez)naděje 2018

Tradiční akce, která má cíl připomenout tragický osud ležáckých dětí, se bude konat v termínu 24. - 27.6.2018. Tisková zpráva pro média.


Oheň (bez)naděje

Dovolte mi, abych Vás, zástupce médií, pozval na akci Oheň(bez)naděje, kterou 24. 6. – 27. 6. 2018 pořádá Československá obec legionářská (foto a zprávy z minulých putování https://www.soutezeproskoly.cz/cs/ohen-beznadeje)

Hlavním smyslem této akce je připomenout tragický osud ležáckých dětí, které byly odebrány matkám a po několika týdnech zavražděny v plynových vozech v Chelmnu. Přežily jen sestry Jarmila a Marie Šťulíkovy. Žáci několika základních škol absolvují během čtyř dnů stejnou cestu jako ležácké děti. Jejich pouť začíná v Ležákách, kde bude symbolicky zapálen oheň(bez)naděje. Ten pak děti vezou přes pardubický Zámeček, pražskou Dykovu ulici až do polského Chelmna, kde oheň(bez)naděje položí k památníku dětí a všech dalších obětí.

Záštitu projektu poskytla 1. místopředsedkyně Senátu paní Miluše Horská, která zapálí symbolický oheň společně s předsedou vlády Andrejem Babišem.

Na projekt Oheň(bez)naděje srdečně zve

František Bobek
předseda komise pro mládež
Československá obec legionářská